Cu ocazia celei de-a treia editii, Bucharest Craft Beer Festival, primul festival de bere craft din Romania, lanseaza propriul sau Manifesto:

De mii de ani, de cand se face, berea a evoluat pas cu pas spre ceea ce numim astazi bere. Apa, malt, hamei si suflet – asta inseamn bere buna!

Noi credem in pasiune și in inovație, respectam producatorii artizanali, iar din 2016 am pus umarul la dezvoltarea pietei de craft beer in Romania.

Nu suntem doar un eveniment, ci prima platforma care le-a permis berarilor sa isi scoata in lume produsele si sa-si intalneasca fanii.

Unii spun ca berea craft este o arta. Altii spun că este o stiinta.

Noi, producatorii Bucharest Craft Beer Festival, credem ca:

  1. Berea craft este un produs de arta facut cu stiinta.
  2. Berarii fac berea pe care le-ar placea s-o bea oriunde si oricand.
  3. Filosofia berii craft nu se traduce prin cuvinte, advertising sau trucuri de marketing. Ea inseamnă alegerile facute de berar in fiecare zi si asumate pana la capat.
  4. Secretul unei beri craft bune este simplu: urmează-ti crezul. Da tot ce ai mai bun si oamenii te vor urma.
  5. Berea craft exceptionala nu pica din ceruri. Se face cu multa munca si cu ingrediente de calitate. Iar toate astea vin cu un pret.
  6. Berea craft e ca o voce interioara. Trebuie sa inveti s-o asculti si sa ai curajul sa-i urmezi mesajul, indemnul.
  7. Gustul se educa. Asa ca pune-ti papilele gustative la treaba si incearca toate berile craft pe care le întalnesti. Descopera!

Cele mai bune beri se nasc din pricepere si pasiune, iar asta avem si noi aici. Stim ca fiecare dintre voi e un berar innascut sau un îndrăgostit iremediabil de berea craft. Locul vostru e la acest festival. Bucharest Craft Beer Festival. Acum e momentul vostru!

    
Click pe imagine pentru a o vizualiza la rezolutie mare