Pana acum ceva vreme, era ceva putred in Danemarca. Poate o mai fi si acum, dar de vreo 12 ani incoace, este si ceva spectaculos si craft.
In 2006, in Copenhaga, doi profesori, unul de matematica si altul de fizica, au inceput sa experimenteze cu hameiuri, drojdii si malturi. Asa s-a nascut Mikkeller, o berarie fara fabrica proprie, pioniera a conceptului de gypsy brewing, care a castigat rapid apecierea la nivel international pentru modul inovativ de a prepara berea, retetele si colaborarile neobisnuite.
Intre timp, a ramas doar profesorul de fizica, Mikkel Borg Bjergsø, care a reusit cu Mikkeller sa provoace conceptul de bere buna si pe cei care o beau. I-a facut pe cei care dadeau ochii peste cap cand auzeau de bere craft sa dea ochii peste cap cand beau bere craft, pentru ca apoi sa le raneasca sentimentele, pentru ca noua lor bere preferata se face in cantitati mici si sunt sanse mari sa n-o mai bea a doua oara. Si uite asa, you only live once s-a tranformat in you only drink it once. Cheers to that.
Mikkeller vine la Bucharest Craft Beer Festival 2018 (la standul Berero x The Real Beer Shop) cu:
Mikkeller Weird Weather IPA
Mikkeller – Dry Stout
Omnipollo – Nebuchadnezzar