Sikaru este o bere artizanala romaneasca, aceasta insemnand ca este produsa traditional, in cantitati mici utilizand propriile retete de bere dezvoltate in timp prin incercari si degustari.

Sikaru e prima micro-berarie artizanala din Bucuresti. Este o bere vie de tip REAL ALE, proaspata, nepasteurizata si nefiltrata maturata si carbonatata natural in sticle

Sikaru este un produs natural care contine drojdie pentru o fermentare secundara in sticla ce confera berii arome si gusturi mult mai complexe si o efervescenta naturala placuta.

Sikaru este o bere naturala. Utilizam materie prima de cea mai bune calitate, ne asiguram ca maltul nu este modificat genetic, nu adaugam zahar, conservant, ingrediente artificiale sau alti aditivi, nu inlocuim orzul cu malai, orez sau alti adjuvanti. Berile noastre sunt facute din apa, malt, hamei, drojdie si multa pasiune.

In prezent, producem 9 sortimente de bere:

Gama Sikaru: Sikaru neagra (Stout), Sikaru blonda (Golden ale), Sikaru roscata (english IPA), Sikaru Summer Ale (Pale Ale), Sikaru alba (Wit).

Gama Griffin: Green Griffin (american IPA), Tropical Griffin (american Pale Ale), Relaxed Griffin (Red Ale), Black Griffin (black IPA).

Toate sunt fermentate natural timp 15 zile in cuve, iar apoi refermentate si maturate in sticle inca 21-28 zile, in functie de tipul de bere. Produsele sunt imbuteliate semiautomat in sticle 0,33l si sunt disponibile in toate locatiile adecvate.

Sikaru e numele unei retete de bere mentionata in Imnul lui Ninkasi, zeita Sumeriana a berii. Scris undeva in jurul anului 1800 i.e.n pe tablite de lut, acest imn este o dovada a vechimii fabricarii berii si a importantei acesteia pentru Sumerieni. Astfel, pentru noi Sikaru este simbolul caracterului artizanal ce ne permite ca prin inovatie, creativitate si fantezie sa cream bere cu personalitate.

Sikaru vine la Bucharest Craft Beer Festival 2018 cu:

Black griffin – black IPA
Green griffin – American IPA
Tropical griffin – American Pale Ale
Relaxed griffin – Red Ale
Sikaru blonda – Golden Ale
Sikaru alba – Wit
Sikaru neagră – Stout
Sikaru Summer Ale
Sikaru roșcata – English IPA
Sunstone Highland Dew – strong scotch Ale