Cea de-a treia editie Bucharest Craft Beer Festival este una a noutatilor, asa ca va invitam sa le descoperiti rand pe rand in cele ce urmeaza.

Cea mai mare si mai importanta noutate este ca line-up-ului generos de beri si cidruri i se alatura #BCBF Evolution Beer, adica berea festivalului. In felul acesta, Bucharest Craft Beer Festival este primul festival de la noi din tara care va avea propria sa bere. Este vorba despre o bere facuta in colaborare cu cel mai proaspat producator de pe piata, respectiv Plan Beer. Inca nu va spunem ce stil de bere este, dar abia asteptam s-o descoperiti si sa ciocnim un pahar impreuna!

Lidl, jumatatea savuroasa a festivalului, vine cu tot felul de surprize: o zona de relaxare Alesto la care poti gasi oricand ceva de rontait potrivit cu berea ta, un spectacol culinar pregatit de Chef Florin Dumitrescu impreuna cu Andrei Aradits si invitatii lor, dar si jocuri pentru cei mici care vin cu parintii.

Jameson Irish Whiskey stie ca lucruri interesante se întâmpla atunci când suntem împreună, iar gustul devine complet doar în compania acelor #bestdrinkingbuddies. Whiskey si bere, doi prieteni care au stat alaturi, dar niciodată împreuna, fac bar comun la Bucharest Craft Beer Festival: Jameson Caskmates, Jameson Original si Jameson Black Barrel, de degustat impreună cu 3 tipuri de bere craft. Gustul fin al Jameson, datorat procesului de tripla distilare, se completeaza cu cel al berii craft, pentru a crea un caracter usor amar si dulce, în acelasi timp. Mixurile cu bere sunt potrivite consumatorilor de whiskey care vor sa experimenteze. De ce? Raspunsul este simplu: Taste. That’s Why!

Baietii de la Brews Brothers vin sambata sa intregeasca experienta iubitorilor de bere buna cu o demonstratie de homebrewing, iar duminica, in ultima zi de festival, vor tine un master class cu 5 tipuri de bere facute de ei in atelierul propriu. Brews Brothers sunt 4 prieteni pasionati de bere buna, respectiv Andrei, Alex, Mihai și Andrei, care din iulie 2017 si pana in prezent au reusit sa “invete” mai bine de 250 de oameni cum se face berea in regim homebrewing, au ajutat peste 50 de oameni să-si urmeze visul de a deveni berari în Altelierul Brews Brothers si au livrat catre acestia peste 3 tone de ingrediente (malt, hamei, drojdie, kituri de bere sau diversi adjuvanti) si o multime de echipamente si accesorii pentru homebrewerii din toata tara.

Kirill Zmurciuk de la Sunstone Alehouse va sustine primul workshop de beertography din Romania. Berar nomad din Republica Moldova care face beri si in Romania, Kiril este pasionat de fotografia de produs axata pe bere, caci asta inseamna beertography. Pana in prezent a colaborat cu Ground Zero, Bereta, Sikaru, Oriel, Zaganu, Wicked Barre si Sunstone bineinteles. Daca vrei sa castigi un six pack de bere Sunstone, vino cu aparatul foto sau curata bine camera foto a telefonului si pregateste-te pentru primul concurs de beertography.

In plus, fiecare bilet cumparat vine la pachet cu un pahar reciclabil. Noutatea consta in faptul ca aceste pahare au diverse gradatii, respectiv 100 ml, 200 ml, 330 ml, 400 ml si 500 ml. Astfel, pe langa dorinta de a consuma cat mai putin plastic, incercam sa oferim publicului oportunitatea de a experimenta cat mai multe tipuri de bere.

Nu puteam sa nu avem grija si de stilul vostru, nu doar de cel al berilor prezente, prin urmare si anul acesta Mr Bladecelebrul barber shop din strada Brezoianu 3-5, vine la Bucharest Craft Beer Festival cu tot ce trebuie, de la foarfeca la scaun si e gata sa va rafineze stilul.

In cadrul festivalului, si in acest an, organizatorii, impreuna cu Vinyl Boutique, au pregatit pentru fanii muzicii de pe vinil, un targ de viniluri care va avea peste 15.000 de titluri. Reprezentantii Vinyl Boutique au declarat: „Ne place sa spunem ca este cel mai mare targ de viniluri organizat in Romania, dar ii lasam pe oaspetii nostri sa se convinga singuri de acest lucru. Pentru noi muzica este pe primul loc, si da, o muzica buna sigur suna mai bine in timp ce savurezi o bere buna!”

Si pentru ca povestea sa mearga mai departe, la iesirea din festival, ca in fiecare an, publicul isi va putea cumpara, pentru acasa, berile pe care le-a degustat in timpul festivalului. Selectia de beri prezente in magazin va fi asemanatoare, daca nu chiar mai mare decat cea din festival.

Pe scena Bucharest Craft Beer Festival 2018 vor urca B.U.G. Mafia, Coma, FiRMA, The Mono Jacks, Jurjak, The Details, DayDay, iar Alt Om si Not So Common DJ vor fi DJ-ii festivalului.

Line-up-ul culinar al festivalului ii cuprinde pe ArrosticiniCamionettaDuma’s VanMaidan, Smokin’ PigSoho Fish&ChipsI,Bubble WaffleMrs. Lava si Puro & Bio.

Reamintim ca organizatorii Bucharest Craft Beer Festival 2018 au pregatit si o categorie specială de bilete, pentru cei care doresc o experienta all inclusive. Craft Beer Fan Ticket are pretul de 69 de lei si include:

– acces de o zi, în oricare dintre cele trei zile de festival
– 1 portie mancare la alegere, din meniul truck-urilor participante
– 1 draught de bere BCBF
– 1 cafea revigorantă
– 1 voucher de 8% reducere la o comanda de pe Berero.ro
– 1 voucher de 8% reducere la o sesiune de cumparaturi de la The Beer Institute

Atat Craft Beer Fan Ticket, cat si abonamentele si biletele obisnuite se pot cumpara de pe entertix.ro si iabilet.ro, preturile fiind de 20 lei pentru tichetele de o zi si 48 lei pentru abonamentele ce permit accesul in toate cele trei zile de festival.

Bucharest Craft Beer Festival 2018 este un eveniment organizat de Mixtopia Live, prezentat de LIDL, sponsorizat de Jameson si gustat de RADIO GUERRILLA.

Facebook: facebook.com/CraftBeerFestivalRomania
Web: mixtopia.ro/craftbeerfestival
RSVP:  facebook.com/events/2155502744694237