Selectează o Pagină

Spuneti-ne cateva cuvinte despre crama voastra.

Crama Carastelec este crama de spumante, prima crama din generatia noua care a fost conceputa pentru a produce preponderent spumante metoda traditionala si vinuri petiante. Atat alegerea locatiei, a soiurilor cat si echiparea cramei a fost gandita pentru a produce spumant din  recolta proprie, intregul proces avand loc in acelasi locatie, de la presarea mustului, pana la prima si a doua fermentare, degorjare, remuaj mecanizat cu giropaleti, si pana la etichetare astfel fiind posibil controlul calitatii spumantului.

De ce ati ales sa deschideti un business in acest domeniu?

In primul rand ne place vinul de calitate. Zona Crisana, Simleul Silvaniei si chiar si satul Carastelec a fost o zona viticola inca din secolul al XV-lea. Este o zona cu un sol aparte si un climat racoros numai bun pentru a produce spumante.

Ce e special la vinurile cramei voastre?

Crama Carastelec este crama de spumante. Producem vin petiant, FRIZA, fara adaugare de bioxid de carbon, efervescenta rezultand doar din propria fermentatie. Sunt vinuri usoare, de vara, aromate si va atragem atentia: Cauzeaza frizadictie! Produsul principal al cramei este vinul spumant obtinut prin metoda traditionala, CARASSIA, lansat de doua saptamani pe piata vinurilor din Romania. Pe langa vinurile spumante si petiante avem vinuri albe “food-wine”, adica vinuri seci cu aciditate ridicata, vinuri numai bune pentru o mancare gustoasa.

Unde ati baut cel mai bun vin?

Vinul este cel mai bun, cand o bei la sursa, intre butucile unde cresc, deci la Carastelec 🙂 unde va asteptam cu mare drag!

Ce conteaza cel mai mult la productia vinului?

In primul rand pasiunea. Apoi terroir-ul, adica solul, climatul, expunerea, soiurile plantate in locul potrivit. La Carastelec producem vin doar din propria plantatie si intreg procesul de vinificare se intampla in propria crama, astfel avem control asupra materiei prime chiar de la inmugurire si asupra intregului proces de vinificare, atat in cazul vinurilor linistite cat si al spumantelor.

Care este sortimentul de vin preferat?

Friza, vinul petiant si produsul nostrum nou, recent lansat pe piata, Carassia, care este spumant obtinut prin metoda traditionala, adica cu fermentatie in sticla si care chiar inaintea lansarii pe piata a castigat primele medalii de aur si argint.

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege vinurile de crama mici, in locul celor mari, industriale?

Credem ca Romania este pe drumul cel bun. Vinul se invata, si consumatorii au inceput sa invete despre vin, sunt deschisi sa incerce vinuri si zone viticole mai putin cunoscute. Ne ajuta si faptul ca a consuma vin, a participa la degustari a devenit un trend. Mai avem de invatat, dar deja exista consumatorul explorator, cunoscator.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii vinurile voastre?

Vinurile noaste sunt vinuri albe si rosé, proaspete, crocante, fructate, adica vinuri de vara, si sepram ca – desi cu intarziere – vom avea parte de temperaturi de vara la Zaiafest. Atat vinurile petiante, cat si vinurile linistite, VINCA, se pot consuma cu si fara mancare, iar pentru alegerea vinului pentru o asociere perfecta vin-mancare, vin-muzica, vin-voie buna, va stam la dispozitie.

Carastelec vine la Zaiafest 2017 cu:

Vinca Pinot Noir Rose
Vinca Blanc de Noir
Vinca Feteasca Regala
Vinca Rhein Riesling
Vinca Sophia Chardonnay Barrique
Friza