Spuneti-ne cateva cuvinte despre crama voastra.
Societatea SC CRAMA DELTA DUNARII SRL a fost infiintata in anul 2009 de patru investitori italieni, doi dintre acestia fiind vinificatori in Italia de 30 de ani. Cu o mare experienta in domeniu si dupa mai multe vizite pe podgoriile din Romania, am ajuns in Tulcea, pe podgoria Sarica Niculitel unde am ramas profund fascinat de peisajul de aici, de sistemul in care a fost plantata vita de vie pe tezament si de vinul care se produce in aceasta zona, mai ales din soiul aligoté care s-a integrat foarte bine cu solul nisipos si calcaros, zona fiind foarte aproape de Delta Dunarii. Inca de la infiintare, obiectivul firmei a presupus fabricarea unor vinuri de bună calitate dupa traditia italiana, vinuri biologice, care să satisfacă exigențele tot mai crecute ale consumatorilor.
Societatea deține o suprafață de 30 ha plantație de viță de vie, lucrată în sistem biologic, aflata atât în proprietatea acesteia, cât și în arendă, unele dintre acestea făcând parte din vechea plantație de viță de vie înființată încă din anul 1980, iar altele nou înființate prin Programul de Reconversie-Restructurare.
Încă de la început, obiectivul unității a fost acela de a vinifica și valorifica soiuri de viță de vie autohtone, precum Aligoté, Fetească Regală, Fetească Neagră, Băbească Neagră, Merlot, cu excepția unor soiuri de Chardonnay și Riesling Italian care sunt achiziționate de la alt producător biologic din același areal.
Unitatea dispune de o suprafață de 300 m2, capacitatea de prelucrare și stocare a centrului de vinificație fiind de aproximativ 130 tone de struguri pe campania de vinificație.
De ce ati ales sa deschideti un business in acest domeniu?
Am ales sa deschid acest business deoarece in viitorul apropiat consumatorii de vin vor cauta tot mai des vinuri de calitatea fata de ce a fost inainte.
Ce e special la vinurile cramei voastre?
Pentru noi, pasiunea pentru vin este o traditie de familie pe care dorim sa o ducem mai departe. Datorita faptului ca suntem o crama mica, vinurile sunt facute cu foarte multa atentie pentru ca produsul final sa aiba o calitatea ridicata si sa raspunda cerintelor consumatorilor.
Ce conteaza cel mai mult la productia vinului?
Calitatea unui vin incepe inca de la taierea vitei de vie in ceea ce priveste productia la ha si depinde cel mai mult de modul de recoltare a strugurilor si de rapiditatea de vinificare. Noi recoltam strugurii manual, in ladite de 20 kg si ii procesam in aceeasi zi pentru a evita oxidarea.
Care este sortimentul de vin preferat?
Sortimentul de vin preferat in ceea ce priveste vinurile albe este feteasca regala si aligote, iar la vinurile rosii babeasca neagra.
Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege vinurile de crama mici, in locul celor mari, industriale?
Oameni deja au inceput sa aprecieze vinurile din cramele mici deoarece si-au dat seama de calitatea acestuia si cred ca in viitorul apropiat tot mai multi il vor alege in defavoarea cramelor mari.
In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii vinurile voastre?Vizitatorii ar trebui sa aleaga vinurile noastre deoarece, in primul rand sunt BIO, acest lucru putand fi observat pe eticheta prin care incercam sa valorificam zona noastra, iar in al doilea rand suntem siguri ca le vor placea.
Delta Dunarii vine la Zaiafest 2017 cu:
Aligote
Feteasca Regala
Feteasca Regala – Chardonnay
Chardonnay
Merlot Rose
Merlot
Merlot-Cabernet
Babeasca Neagra
Recent Comments