Amrut Distilleries are o istorie in productia de bauturi spirtoase inceputa inca din 1948, dar si-au facut intrarea in lumea whisky-ului abia in 2004 cand au introdus in Marea Britanie un Indian Single Malt Whisky, productie proprie. Pioneri ai industriei intr-o tara ce abia isi castigase independenta, Amrut Distileries Private Limited au reusit printr-o continua dezvoltare sa-si ridice standardele la nivel international, rupand astfel stereotipurile si perceptia pietei asupra whisky-urilor produse in India.

Folosind in special butoaie din stejar provenite din industria producatoare de Bourbon, depozitate pentru maturare la aproape 1.000 m de la nivelul marii intr-un climat tropical, whisky-urile produse de Amrut se disting prin caracteristica aromatica si gustativa de fructe supracoapte, zemoase, si notele condimentat lemnoase, persistente in senzatia remanenta dupa inghitire.

Amrut Single Malt Whisky

PROVENIENTA: INDIA / BANGALORE

CATEGORIE: INDIAN SINGLE MALT WHISKY

VOL. ALC.: 46%

TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Butoaie de stejar din industria Bourbon-ului.

Elegant si catifelat, acest whisky este produsul de referinta a Distileriei Kavalan, demonstrand nivelul ridicat de calitate pe care aceasta il poate produce. Este creat prin amestecul de single malt-uri maturate in 8 tipuri de butoaie diferite.

NOTE DE DEGUSTARE: De o culoare de un galben auriu, si o caracteristica distincta, fructata si mieroasa, completata de accente de condimente si arome provenite din maturarea in lemn de stejar (lemn dulce, vanilie, toffee), atat in gust, cat si in miros. Senzatia finala dupa inghitire, este persistenta, matasoasa si usor dulceaga.

RECOMANDARE DE CONSUM: Perfect langa cigar-uri robuste (Corona Grande, Double Corona si chiar Churchill), dar si langa specialitati de cafea de origine Kenya sau India.

TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal, un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.

Ai ceva de zis?

comments