Arran 14 YO

Arran 14 YO este o expresie delicata si bogata, care aduce satisfactie gamei Arran Malt, fiind o explozie de caracter si complexitate.

Anii mai multi de maturare au intensificat dulceata si caracterul condimentat, creand o bautura satisfacatoare si pe deplin rotunda, completa. Este singura distilerie de pe insula Arran si o mandra companie scotiana independenta.

Note degustare:

Culoare: Cupru in apusul soarelui

Nas: Note intense de fructe uscate, vanilie si caramele. Fructele caramelizate indica o intensitate a gustului ce va urma.

Gust: O explozie initiala de prospetime, ce conduce ulterior simturile catre mere cu glazura caramelizata si alune.Un strat de ciocolata cu lapte, prajitura teacake condimentata devin coplesitoare in gust si gustul este unul plin de complexitate.

Finish: Un finish si un postgust marca Arran, cu un gust aromat de scortisoara, ne conduc inapoi la inceputul acestei experiente. Valul proaspat, specific stilului insular este echilibrat de note de lemn dulce si ananas in postgustul persistent.

arran_14yo_1

Robert Burns Single Malt Scotch

Imbuteliat sub eticheta Robert Burns, aceasta editie produsa de Arran a fost mestesugita prin combinarea unor diferite varste pentru a crea un whisky frumos rotunjit, placut si dulce, care in post gust are o rasucire delicioasa, picanta si condimentata. Folosirea in special a butoaielor de stejar American, de ex-bourbon in maturare a accentuat notele dulci-fructate, in timp ce folosirea in proportie mai mica a butoaielor de ex-sherry au adaugat intensitate si abundenta, bogatie. Aceasta bautura delicioasa poate fi consumat simpla, ca atare, prin adaugare de apa sau in combinatii clasice de cocktail-uri. Ridica un pahar si cinsteste memoria acestui poet scotian.

Note degustare:

Culoare: Asemenea unei raze de soare

Aroma: Dulce si cremoasa, cu note de miere, nuci pecan glazurate si fructe proaspete de vara.

Gust: O combinatie perfecta de malt bogat si note bogate de vanilie ce formeaza un gust inviorator si delicat. La inceput usor si dulce, urmat de note condimentate si de stejar.

Finish: Curat si proaspat, cu un post gust de alune si ciocolata cu lapte. Este cu adevarat o picatura de poezie lichida.

Arran Robert Burns copy

 

Robert Burns Blended Scotch

Este un exemplu superb al artei Maestrului Distilator si o dovada clara a calitatii whisky-urilor ce intra in componenta acestei bauturi fine. Un blend whisky ce are la baza apreciatul Single Malt Whisky produs de Island of Arran Distillers, cu un caracter racoritor si sec, cu un final placut si note subtile de fum de turba in fundal. E perfect pentru orice ocazie si un tribut adus celui mai mare poet scotian.

Note degustare:

Culoare: Auriu, chihlimbar

Aroma: Tarta cu zmeura si migdale, cu note de stejar afumat si caramel

Gust: Sec si usor, cu note de mere dulci si lemn dulce; o nota subtila de fum de turba apare in fundal

Final: Proaspat, cald, cu note persistente si dulci de vanilie

robert_burns_blended_whisky

Ai ceva de zis?

comments