Povestea Dimple este legata de destinul unei familii renumite din Scotia, Haig, care are in prezent peste 350 de ani de experienta in distilarea whisky-ului de calitate. Este considerata prima familie care s-a ocupat cu distilarea in Scotia si este responsabila pentru numeroase inovatii in productia de whisky. La inceputul anilor 1890, John Haig & Co. a creat pentru prima data blend-ul Dimple, denumit astfel abia in 1906 datorita sticlei cu un design special. Triunghiulara si cu fetele adancite, sticla era imbracata intr-o plasa de sarma, devenind in scurt timp faimoasa in intreaga lume. O sticla unica pentru un whisky care nu are egal, premiat cu patru mandate regale secolul trecut.

Dimple iese in evidenta prin gustul sau unic, definit de trei arome: cafea moca, mango si mix de alune. Pentru a obtine acest gust, blend-ul este creat din malt-uri mai putin cunoscute din Lowlands si Speyside, precum Glenkinchie si Glenlossie, fiecare avand o vechime de minim 15 ani. Rezultatul este un whisky bogat si delicat, de culoarea chihlimbarului. Aroma este perfect echilibrata, nefiind dominata de nici unul din malt-urile din blend. Maturarea in butoaie de sherry imbogateste whisky-ul, oferindu-i un caracter usor si placut.

Datorita aromei bogate, plina de fructe, Dimple este perfect pentru a fi savurat simplu, diluat cu apa sau mixat in cocktailuri.

blend_dim59

Ai ceva de zis?

comments