Highland Park este facut si astazi cu aceeasi pasiune si credinta si la aceleasi standarde exigente asa cum a inceput sa fie facut inca de la 1798.

Fidela mai degraba metodelor traditionale, atitudinea celor de la Highland Park s-a dovedit a fi castigatoare. Highland Park a primit distinctia The Best Spirit in the World* in 2005. Reusita, repetata si in 2009 si in 2013, are la baza o traditie in arta whisky-ului neintrerupta de peste 200 de ani.

Declarat de trei ori The Best Spirit in the World, Highland Park a primit si recunoasterea World’s Best Single Malt** pentru Highland Park de 21 de ani si Ultimate Spirit pentru Highland Park de 25 de ani. A fost pentru prima data cand unei bauturi spirtoase i-a fost atribuit un scor maxim de 100 de puncte la Ultimate Spirits Challenge.

Complexitatea si bogatia de arome suculente a acestui single malt exceptional este apreciata de pasionatii din intreaga lume. Highland Park are echilibru, caracter si specificitate si prin asta intruchipeaza tot ceea ce este mai bun la un scotch whisky single malt.

Highland Park 12 YO

Note de degustare

De o culoare de un chihlimbariu stralucitor, cu arome fine de ierburi scotiene si fum de turba, are o caracteristica dulceaga pe paletin, cu note pline malt. Este cremos, iar senzatia lasata la final, de o remanenta subtil afumata, este persistenta.

Se serveste simplu, cu putina apa sau cu un cub de gheata.

12

 

 

Highland Park 18 YO

Considerat de multi specialisti din intreaga lume ca “whisky-ul favorit din industrie”, Highland Park de 18 ani este o capodopera, caracterizat prin complexitate, echilibru si finete a gustului. Note persitente, dulci, de malt se imbina cu arome de fructe uscate si martipan, toate invelite in note subtile, florale, de fum. Un whisky care dezvaluie noi straturi de arome cu fiecare pahar de care te bucuri.

Note de degustare

Are o culoare aurie cu usoare valente de brun, arome bogate si intense de lemn de stejar completate de note placute de fum. Gustul este bogat si puternic cu arome distincte de miere, fum si note lemnoase. La final, lasa o senzatie placuta, catifelata si de lunga durata.

Se perveste simplu, cu putina apa sau cu un cub de gheata.

18

 

Ai ceva de zis?

comments