American precum placinta de mere americana si dedicarea pentru calitate, Jim Beam este cel mai bine vandut brand de bourbon din lume. Experienta de mestusug in arta pregatirii bourbonului de 7 generatii se regaseste in fiecare sticla de Jim Beam alaturi de porumb, secara, malt de orz, apa, timp si mandrie.

Jim Beam este produsul fanion al distileriei Jim Beam fondata in 1795 si condusa de catre familie pentru 7 generatii. A primit numele de “Jim Beam” in 1933 dupa Colonelul James B. Beam care a reconstruit afacerea dupa prohibitie. Cand se savureaza Jim Beam Original, se savureaza bourbon care a fost in esenta produs in acelasi mod, de aceeasi familie de mai bine de 200 de ani.

jim beam

Jim Beam Devil’s Cut

Pe masura ce bourbonul se invecheste, o parte se pierde din butoi datorita evaporarii – iar acea parte se numeste “Partea Ingerului” (“Angel’s Share”). Dupa invechire, cand burbonul este golit din butoi, o cantitate de whiskey ramane capturata in lemnul fiecarui butoi. Acel whiskey se numete “Devil’s cut”.

Pentru a crea Jim Beam®Devil’s Cut®, o noua experienta extraordinara de a savura burbonul, a fost creat un proces unic prin care whiskey-ul bogat, capturat in lemnul butoaielor, este extras dupa ce acestea sunt golite. Ceea ce este extras este tinut pana cand capata echilbrul perfect al notelor burbonului, apoi se realizeaza un blend cu burbon de 6 ani si se imbuteliaza la “90 proof”, adica o concentratie de alcool de 45 grade.

Note de degustare:

Essenta: un burbon distinct cu aroma puternica descatusata din adancul lemnului butoaielor.

Gustul: corp plin cu note intense de stejar si vanilie

Retrogust: prelung, fin, cu o nota de dulceata

jim beam devil's cut

Jim Beam Black

Elegant. Omogen. Rafinat. Un bourbon premium cu un caracter mult mai aromat, menit sa fie savurat incet. Jim Beam Black este extra maturat fata de bourbonul original Jim Beam iar acei ani de extra-maturare ii confera un parfum desavarsit si o aroma caracterizata de notele fine de caramel si stejar.

jim beam black

Jim Beam Double Oak

Jim Beam Double Oak este mai intai maturat in butoaie noi de stejar alb “charred” (carbonizate la interior) pentru 4 ani, iar apoi bourbonul este maturat pentru a doua oara tot in butoaie noi “charred” de stejar alb. Contactul dublu cu lemnul de stejar caramelizat confera burbonului o aroma intensa de caramel si toffee cu o nota distincta de stejar precum si un gust extrem de fin.

jim beam double oak

Jim Beam Signature Craft

Jim Beam® Signature Craft 12 ani este un burbon superlativ creat din cele mai bune ingrediente, invechit pentru 12 ani fiind imbogatit cu note de caramel, vanilie intensa si stejar. Niciodata compromis, Jim Beam Signature Craft merita savurat simplu sau on the rocks.

jim beam signature craft

Ai ceva de zis?

comments