Insula Jura se regaseste in vestul coastelor Scotiei, avand o populatie de doar 200 de oameni, depasita cu mult de cea de cerbi, numarand peste 5.500… Craighouse este cel mai important asezamant, loc unde se regaseste si distileria unde se produce whisky-ul Jura. Un drum, o distilerie, un pub, un magazin si o singura comunitate…

Din 1963, distileria foloseste aparate de distilare de tip inalt pentru a produce whiskyuri unic mestesugite care reflecta renasterea distileriei. Indiferent de preferinte, Jura ofera in gama sa un whisky pe gustul oricui.

Jura Origin 

Jura Origin, primul din gama, punctul din care toata istoria Jura incepe. Este whiskyul care semnifica reconstructia comunitatii si renasterea distileriei Jura. Pe fata sticlei apare simbolul Celtic al nasterii, al inceputului si al fortelor naturii. Este maturat pentru 10 ani in butoaie in care anterior a fost maturat burbon. Are note de stejar, miere, caramel si lemn dulce, ceea ce face din degustare o experienta absolut remarcabila si personala.

Jura Origin

Jura Superstition

Pentru toti cunoscatorii, Jura Superstition ofera in degustarea sa arome de miere si pin precum si echilibrul perfect al whisky-ului afumat cat si a celui neafumat, ambele maturate la perfectiune in butoaie in care anterior a fost maturat bourbon. Cele mai bune whisky-uri tinere precum si cele maturate (pana la 21 ani) se combina in aceasta sticla misterioasa asa incat exista o aroma diferita ce poate fi descoperita cu fiecare picatura.

Jura Superstition

Jura Diurach’s Own

Bogat si corpolent cu arome de citrice si caramel Jura Diurach’s Own maturat peste 14 ani in butoaie americane de stejar alb inainte de a petrece inca doi ani in butoaie in care anterior s-a aflat sherry Amoroso Oloroso pentru un gust complex si plin. Se disting arome de multiple feluri si nuante – ciocolata neagra, portocale si miere. Odiseea sa de 16 ani ofera arome nenumarate ce asteapta sa fie explorate.

Jura Diurach’s Own

 

Ai ceva de zis?

comments