Originar din Islay, Lagavulin isi formeaza caracterul in aceasta insula predominata de turba din Scotia, unde nimic nu se face in graba. Este cazul si pentru acest single malt care, inainte de a fi imbuteliat, petrece 16 ani lungi
pentru maturare in butoaie de stejar. Lagavulin este intens, cu o culoare aurie patrunzatoare. Prezinta note bogate de turba cu iod si plante de mare si un gust usor dulceag, cu arome dulci si sarate. Fumul uscat de turba confera o puternica dulceata fina urmata de salinitatea apei de mare cu note lemnoase. Gustul de final este prelung, elegant, regasindu-se turba si salinitatea apei de mare.

Istoric

In limba galica Laggan Mhouillin inseamna „groapa de langa moara”. Acolo, intr-un loc ferit si mai degraba salbatic din Islay, a inceput in secolul 18 distilarea ilegala a whiskyului care va deveni Lagavulin. Abia in 1816, John Johnston a fondat ceea ce este astazi una dintre cele mai importante distilerii din Scotia, folosind cu acceptul coroanei britanice numele de Lagavulin. Whisky-ul este produs cu maxima atentie la detalii si la cele mai inalte standarde posibile. Fermentarea indelungata, cea mai inceata distilare a unui malt din Islay si maturarea timp de 16 ani in butoaie de stejar dezvolta caracterul sau intens si bogat ce i-a adus nenumarate medalii de aur la competitiile internationale.

Lagavulin

Ai ceva de zis?

comments