Talisker provine din singura distilerie de pe insula Skye din Scotia. Povestea acesteia incepe in anul 1830, cand a fost fondata de catre Hugh si MacAskill Kenneth. Numele Talisker isi are originile in vechea limba norvegiana, „Thalas gair” insemnand „Piatra inclinata”. Distileria a fost reconstruita intre 1960 si 1962, dupa ce a ars complet in urma unui incendiu devastator. Cele 5 alambicuri distruse au fost reconstruite intocmai pentru a se pastra aroma originala Talisker. Whisky-ul favorit al scriitorului Robert Louis Stevenson, Talisker a primit multiple medalii de aur in ultimii ani, fiind cel mai premiat single malt cu o vechime sub 12 ani.

Talisker 10 YO

Talisker este un single malt clasic marin de o forta incredibila, cu o vechime de 10 ani. Odata turnat in pahar, trebuie lasat cateva secunde sa respire. Dupa ce ii admiri culoarea aur briliant, poti savura in voie aromele de turba, sare si alge, tipice pentru un whisky distilat in bataia valurilor. Este frumos echilibrat de adieri de fructe ca pere, lamaie si portocale, putina scortisoara si o aluzie discreta de vanilie. Se remarca printr-o explozie de piper, specialitatea casei
Talisker. Vei simti senzatii de caramel, corpolenta whisky-ului fiind surprinzator de cremoasa pentru o licoare relativ tanara, iar finalul e condimentat, mult mai aspru si mai lung decat te-ai fi asteptat.

taliskerTalisker Storm

Lansat la inceputul anului 2013, Talisker Storm are toate caracteristicile calde, frumoase si piperate pe care le iubim cu totii in Talisker 10 YO – dar au fost prezentate intr-o nota, cu mai mult fum, mai multe mirodenii si o explozie de arome mai ampla decat oricand.

cq5dam.web.1280.1280

Talisker 25 YO

Maturat timp de 25 de ani, mai mult decat perioada medie de maturare a whisky-urilor, Talisker 25 Ani aceasta licoare pur si simplu aristocratica este genul de bautura care trebuie savurata in tihna si apreciata picatura cu picatura.

talob.25yov8

Ai ceva de zis?

comments