The Macallan 1824 Series este o gama la al carei fundament stau doua dintre cele mai importante caracteristici ale brandului: maturarea exclusiva in butoaie de sherry si culoarea naturala, rezultata doar din interactiunea distilatului cu lemnul de stejar.

Pentru ca butoaiele folosite la maturare sunt cel mai important element in obtinerea whisky-urilor de cea mai buna calitate, distileria Macallan cheltuie pe butoaie mai mult decat oricare alta distilerie. Aromele obtinute prin maturare, variaza in functie de tipul lemnului si modul in care a fost fabricat acel butoi. Cele mai cautate sunt butoaiele de sherry (butoaie care au fost antorior folosite la pastrarea vinului de Jeres sau sherry).

Butoaiele alese pentru aceasta gama ofera un nivel de gradatie al culorii de la deschis pana la intunecat si, in functie de lemnul folosit la fabricarea acestora, pot da pe parcursul anilor de maturare arome diferite: de la note usoare de citrice pana la arome bogate de fructe uscate.

The Macallan M

The Macallan M este varful gamei 1824. Este realizat din amestecul celor mai rare Whisky-uri din distileria The Macallan si este imbuteliat intr-un decantor de cristal. Este cel mai scump Single Malt din lume.

The Macallan M este produsul colaborarii dintre Fabien Baron, Lalique si The Macallan, scopul lor fiind de a crea cel mai sofisticat whisky din lume in cel mai exclusivist decantor din cristal.

The-Macallan-M-6L

The Macallan Reflexion

Acest whisky este imbuteliat intr-un decantor elegant, realizat din sticla ce reflecta lumina intr-un mod care scoate in evidenta profunzimea culorii acestui whisky. Decantorul a fost realizat cu sase fatete, acestea reprezentand 6 stalpi, pietrele de temelie ale acestui Single Malt Scotch Whisky.

the-macallan-no.-6-highland-single-malt-scotch-whisky-in-lalique-1

The Macallan No. 6

The Macallan No. 6 este creat din whisky-uri maturate in butoaie de stejar provenite de la vinurile de Sherry si imbuteliate in decantoare de cristal create de Lalique.

macob.non58

The Macallan Amber

Acest whisky de culoarea chihlimbarului, delicat, aproape timid la inceput, isi evidentiaza treptat adevarata personalitate dezvaluind arome florale si de citrice, note de vanilie si cereale zdrobite. Gustul dulceag de stafide albe si caramel, insotit de accente de scortisoara si bomboane de fructe se dezvaluie intr-un mod delicat. Se evidentiaza note pregnante de mere verzi si citrice, in special lamaie si lime. Gustul final lung si persistent este imbogatit de note subtile de ghimbir si stejar.

Este maturat 100% in butoaie din stejar american si stejar spaniol, folosite anterior la pastrarea vinului de Jerez (sherry).

macallan amber

The Macallan Sienna

De culoarea rosiatica a turmericului ars, acest Macallan te invita sa-l sorbi ispitindu-te cu o aroma accentuata de vanilie, de coaja de portocala suculenta si mere verzi, coapte. Gustul, cu note dulci de trufe de ciocolata imbracate in pudra de cacao este somptuos si cremos. Notele de mirodenii si lemn te duc cu gandul la o bautura ce poate fi consumata ca si digestiv la finalul mesei. Savoarea curmalelor si a smochinelor uscate se identifica usor pe paletin, urmate de timide note de nucsoara, ghimbir si o pleiada savuroasa de fructe citrice. La final notele de vanilie isi recastiga pozitia, ca parte integranta a gustului lung si placut ce lasa o senzatie de catifelare si caldura.

Maturat 100% in butoaie din lemn de stejar spaniol si stejar american, folosite anterior la pastrarea vinurilor de Jerez (sherry) si pentru prima data la maturarea whisky-ului.

macallan sienna1

The Macallan Rare Cask

Opulenta, fina si invaluitoare. Imaginati-va o orchestra care isi acordeaza instrumentele. Note fine de vanilie in fundal pregatesc aromele de stafide si ciocolata care ies in evdenta asemenea unui interpret a carui voce imbraca aranjamentul muzical. Note de mere, lamaie si portocale, echilibrate si frumos imbinate completeaza ansamblul dulceag al aromelor de ghimbir, scortisoara, nucsoara si cuisoare. Notele de stejar intervin discret, pe alocuri, asemenea unui dirijor si au consistenta pe care doar timpul indelungat de maturare o poate oferi. Gustul final este prelung cu o usoare note de citrice.

Maturat in butoaie de sherry din lemn de stejar, la prima umplere, atent selectionate de catre Whisky Maker-ul Macallan, din mai putin de 1% dintre butoaiele Distileriei Macallan.

macallan rare cask1

Ai ceva de zis?

comments